Slik sletter du din Facebook-konto (og fordeler og ulemper ved å gjøre det)

Anonim

Skandalen som involverer Facebook og politisk konsulentfirma Cambridge Analytica har skapt en kampanje. Det sosiale nettverket ville sannsynligvis ikke se: #deleteFacebook.

The hashtag som vises på Twitter lansert etter Facebooks kunngjøring, suspenderte Cambridge Analytica for feil profilering. Firmaet fikk til gjengjeld tilgang til personlig informasjon om titusenvis av Facebook-brukere og brukte den til å målrette velgere i 2016-valget.

Åpenbaringen vekker bekymringer over Facebooks rolle i å bevare plattformen mot russisk innblanding og beskytte brukerdata fra tredjeparter.

Facebook innrømmet det visste om data misbruk for mer enn to år siden hjalp til med å gnist opprettelsen av #deleteFacebook, som har begynt å gjøre rundene på Twitter:

Alle de sidene som garner liker som,
"Som om du husker ..."
"Fortell denne personen de ser vakker ut"
"Si Amen"
"90% av folkene kan ikke løse dette puslespillet, gi svaret ditt"
Etc., etc.
Folk trenger å realisere alt bare data mining. #DeleteFacebook

- 亅 Φ Ν Δ Η ₭ I レ レ ッ (@ deathbyd3s1gn) 17. mars 2018

Det er livet etter Facebook. Jeg har vært Facebook gratis i flere år, og det er mer enn ok. Jeg forblir informert og tilkoblet. # BoycottFacebook # DeleteFacebook

- Melanie Miller (@ melmiller75) 18. mars 2018

Endelig slettet min @facebook-konto. Hvis du er sint på hva facebook har gjort med våre data så bare #deletefacebook Vi flyttet alle fra MySpace vi kan gå videre fra facebook også. Husk at vi ikke er kundene vi er produktet #CambridgeAnalytica

- Eric (@ecarpen) 17. mars 2018

Hvis dette endelig har presset deg over kanten mot å avslutte Facebook, er det dine valg:

Deaktiver brukeren din. Ifølge Facebook, deaktiverer dette flyttet profilen din og fjerner de fleste kommentarene eller bildene du har delt. Informasjon som direkte meldinger til venner og ditt navn i en annen persons venneliste kan fremdeles vises. Din konto vil aktiveres når du logger på. Også viktig: Hvis du bruker tjenester der Facebook-pålogging er påkrevd, vil det også aktivere kontoen din, noe som betyr at alt er gjenopprettet.

Slett kontoen din. Hvis du er seriøs om å fjerne Facebook fra livet ditt, kan du be om at du har slettet din konto. Som alternativet antyder, blir alt knyttet til kontoen din fjernet. Facebook sier det kan ta opptil 90 dager å få alle bilder, statusoppdateringer og annen informasjon fullstendig fjernet. Under prosessen kan ingen se kontoen din. Slette betyr heller ikke mer kommentarer til nettsteder som krever en Facebook-innlogging. Det kan også påvirke hvordan du får tilgang til apper hvis du velger å logge på med Facebook-legitimasjonene dine.

Hva med Instagram? Noe å huske hvis du virkelig vil unnslippe Facebook: De eier også Instagram. Så, hvis du er seriøs om å ikke ha informasjonen din i nærheten av Facebook, vil du kanskje vurdere et alternativ.